Producten

Logistieke oplossingen op maat

De Railinfrapool kan u ondersteunen met een logistieke oplossing op maat. Er zijn bepaalde projecten die een specifieke logistieke aanpak vragen. De Railinfrapool is er in gespecialiseerd om u de beste logistieke oplossing te bieden tijdens de uitvoering van uw project of andere railtransportuitdaging. Naast maatwerk biedt de Railinfrapool ook onderstaande standaard producten voor railinfrawerkzaamheden.

1. Zonecharter

Een Zonecharter is een trein met een speciale dienstregeling die rijdt in een bepaald tijdsvenster van A naar B en dan eindigt op locatie B en kent geen voorafgestelde aankomsttijd. Een Zonecharter kan worden ingezet in heel Nederland met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen. Voor de gebieden buiten de zone geldt een zonetoeslag. De Charter dient voor vertrek gereed te staan voor transport en zal op zijn uiteindelijke bestemming in zijn geheel op één spoor worden geplaatst. Het is niet mogelijk om met een Zonecharter wagens te laten plaatsen of uithalen in een buitendienststelling. Hiervoor dient u een Werkzonetrein aan te vragen. Voor het rijden van Zonecharters vereist de Railinfrapool ook een planproduct.

Boven de 1.400 ton treingewicht is het noodzakelijk de trein te trekken met twee locomotieven of een locomotief met meer capaciteit. Voor transport naar Zeeuws-Vlaanderen is het mogelijk dat de Railinfrapool voor u een Charter organiseert. Dit zogenaamde hoefijzertransport vraagt meer inspanning en afstemming. Deze transporten kunnen dan ook alleen in overleg en per transport worden behandeld.

2. Werkzonetrein

Een Werkzonetrein is een trein die van een concentratiepunt vertrekt en gedurende enkele uren beschikbaar is in het werk. Of een Werkzonetrein kan vertrekken vanaf één van de concentratiepunten is afhankelijk van onder andere de beschikbare hoeveelheid wagons en de infracapaciteit op en rond dat concentratiepunt. De standaard route is altijd zo kort mogelijk, maar blijft afhankelijk van de beschikbare infra.

Een Werkzonetrein wordt ingezet binnen de bepaalde zone in Nederland en als één pakket aangeboden en bestaat uit:

  • advisering logistiek plan;
  • een locomotief + machinist voor een tijdsduur van 5 uur werk in/uit. Tevens is de aan en afvoer vanaf het concentratiepunt inbegrepen;
  • een maximale belasting, gewicht wagons en lading, van 1.400 ton (Hierbij dient rekening te worden gehouden met het
  • maximaal aantal wagons genoemd in tabel 1 van de prijslijst wagonhuur);
  • klaarzetten van wagons niet vallend onder de definitie “Samenstellen”. Samenstellen is als een set wagons op nummer of type klaargezet moet worden of als een trein uit meer dan twee type wagons bestaat voor zowel een werktrein als ook een charter.

De Werkzonetrein, werkend buiten de bepaalde zone, kent een zonetoeslag. Voor het rijden van een Werkzonetrein vereist de Railinfrapool een planproduct.

Als uw trein, lading & wagons meer weegt dan 1.400 ton verzorgt de Railinfrapool een tweede of zwaardere locomotief. Tevens is het mogelijk om met dubbeltractie een trek-duwcombinatie te maken. De samenstelling bij dubbeltractie blijft gelijk en kan niet zonder meer worden gesplitst. De Railinfrapool ondersteunt u graag met het samenstellen van de Werkzonetrein.

3. (Lokaal) Planproduct

Het planproduct is de vertaling van het logistieke plan in een dienstregeling die nodig is voor ProRail verkeersleiding en de machinist. Per Zonecharter of Werkzonetrein wordt één planproduct opgesteld. De Railinfrapool kan naast een planproduct voor de Werkzonetrein en Zonecharter bijvoorbeeld ook een planproduct voor uw overbrengingsritten materieel / machines verzorgen. Ook voor Werkzonetreinen die het emplacement of station niet verlaten kan de Railinfrapool een zogenaamd lokaal planproduct verzorgen.

4. Project gerelateerde rangeerlocomotieven

In verschillende specifieke situaties kan het bij projecten financieel voordeliger en/of minder risicovol zijn om te werken met wagendepots en lokale rangeerlocomotieven. Dit kan verband houden met lange buitendienststellingen of grote en complexe projecten en het beschikbaar zijn van de benodigde lokale opstelcapaciteit. Dit geldt ook wanneer er sprake is van lange of moeilijke aanrijdroutes voor werkzonetreinen. Voor juist deze situaties heeft de Railinfrapool een nieuw product voor u ontwikkeld: de rangeerlocomotief. Op basis van uw situatie is het mogelijk om in overleg met de medewerkers van de Railinfrapool een offerte op maat te maken. Middels de offerte op maat wordt voor u inzichtelijk gemaakt wat de verschillen zijn tussen de inzet van een Werkzonetrein en Projectgerelateerde rangeerlocomotieven met wagendepots.

Dit kan een financieel en/of risicobeperkend voordeel opleveren. Of een project geschikt is voor wagendepots en rangeerlocomotieven wordt gezamenlijk met u bepaald.

5. Bijzonder Vervoer of Buiten Profielvervoersregeling

Voor speciaal vervoer, zoals bijvoorbeeld de spoorstaaflos Robeltrein, speciale buiten profiel of zwaar vervoer kan de Railinfrapool voor u een Bijzonder Vervoer of Buiten Profiel vervoersregeling organiseren.